makumba77, napisz do misiek wro bo wiem ze był ori hak za 800 zł do wziecia od pepika
[O2] Przegub, czy coś innego?
Zwiń
X
-
[O2] Przegub, czy coś innego?
Witam serdecznie. Być może ktoś spotkał się już z podobnym problemem?
Podczas skręcania w prawo na luzie i na wolnych obrotach w prawym przednim kole, lub jego okolicach słychać terkotanie jak w grzechotce. Przestraszyłem się, że być może przegub strzelił, ale niestety podczas prób w dynamicznej jeździe po łukach (szybkie ruszanie przy skręconych kołach) w serwisie (nie w ASO) mechanik wykluczył awarię przegubu. Po sprawdzeniu na szarpakach wszystko w najlepszym porządku. Stwierdzono jedynie pękniętą osłonę przegubu na lewym kole (wymieniona). Podczas skręcania z obrotami silnika cisza. Co to może być? Proszę o pomoc.
-
-
opbmarek, ja bym stawiał jednak na przegub. Jak guma była pęknięta to kto wie co się tam dostało. Ja też tak miałem tylko u mnie strzelało przy skręcie w prawo i w lewo i wydawało się jakby to oba przeguby były padnięte ale gdy wszedłem pod auto i zobaczyłem uszkodzoną gumę na lewym przegubie to się nie zastanawiałem tylko od razu kupiłem nowy i wymieniłem. Teraz wszystko OK.Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!
Komentarz
-
Komentarz